fredag 30. mars 2007

Å være eller ikke være på Wikipedia...

I november i fjor la Martin (kjerist) inn Veronica Fjeld på Wikipedia. Why not liksom? Artikkelen fortalte blant annet om Veronica Fjeld, tv-kjendis og programleder i helgens mest sette program, Student TV. Videre stod det om frk Fjelds grove vokuabulær og hennes gjentatte strikings på Brann stadion. Joda. Det var litt drøyt, med en ert av sannhet i seg, men så ustyrtelig løye og ingen av oss ante hvor fort det ville bli tatt av nettleksikonet. Det forsvant samme dag som det ble publisert, og idag fant jeg grunnlaget for sensureringen. Inne på wikipedias nettsider ligger et arkiv over slettede artikler. Her er diskusjonen som fulgte etter Martins innlegg:
Babaroga skrev 13.11.06 kl.21.06: "Ikke mange treff på google i alle fall."
Galar71 skrev 13.11.06 kl.22:46: "Virker som vanity av en person som trenger «anger management» terapi. ;) Store deler av artikkelen handler om hvor flink hun er i grov munnbruk og voldsutøvelse."
bombadil skrev 14.11.06 kl. 00:11: "Man blir ikke TV-kjendis av å være programleder på student-TV, forøvrig vil jeg gjerne se dokumentasjonen på at Student-TV er det mest sette program i helgene."
Dette usignerte innlegget ble skrevet av SnowyM: "Fjern den, eller rydd omgående opp. Jeg blir flau."
Så der har vi det! Wikipedia tar sakene sine på alvor. Og selvom jeg personlig synes det var et tap, så er det på alle måter betryggende å vite at nettleksikonet kan sies å være måteholdent troverdig.

Ingen kommentarer: